9-14 mars 2019

Tre städer, tre katedraler, tre matcher

Lördag

Vi var sex Svenska Bluesare som kom till Birmingham på lördag 9 mars för att framförallt uppleva Derbyt med stort D. Efter incheckning träffades vi på puben Head of Steam för att se rugby Wales-Skottland och ta en öl. Där var också några Brumvänner, bland andra Roy, som var glad att Wales vann. Självklart hälsade vi på hos Eddie och hans Lamp Tavern, vinnare av CAMRA’s Pub of the Year 2018 i Birmingham.
På kvällen blev det kinamiddag på China Court och sedan uppsnack på The Spotted Dog innan läggdags.

Söndag

Hälften av oss åt en rejäl frukost i lugn och ro på The Old Crown där vi bodde. Andra halvan av gruppen hann med att besöka Irländska kyrkans församlingshem, där öl serverades tidigt, innan matchen mot Aston Villa som började klockan 12. Spänningen och förväntan var stor.

Resultatet blev en besvikelse, förlust igen. Matchen var jämn och kunde slutat hur som helst. Förmodligen förlorade Birmingham mest på incidenten där en ”Birminghamsupporter” sprang in på plan och slog till en Villaspelare.

Efter matchen smälte vi förlusten på några pubar: The Spotted Dog, Bullshead och The Swan innan middagen på Manzils, indisk restaurang.

Fullsatt på St. Andrew's
Stabil frukost på The Old Crown
Bra stämning på Bullshead trots förlusten

Måndag

Kulturdag. De tre av oss som var kvar i Birmingham åkte till Gloucester, en timmes tågresa från Birmingham. Det är en vacker gammal stad med en hel del medeltida bebyggelse och en hamn. Vi strosade runt i staden, besökte den ståtliga katedralen och några pubar.

Katedralen i Gloucester

Tisdag

Resa till Coventry, en stad 3 mil utanför Birmingham. I staden bor cirka 360.000 invånare. Staden har haft en stor fordonsindustri och bombades därför kraftigt under kriget, bland annat förstördes den gamla katedralen. En ny katedral byggdes senare, vi tittade på båda.

Gamla och nya Katedralerna

De första bilarna i England tillverkades i Coventry 1896. Kända bilmärken som tillverkats där är Humber, Riley, Rover och Daimler.

Det finns ett intressant Fordonsmuseum som vi besökte och hann med några pubar innan tillbakaresan till Brum.

Minicooper på Fordonsmuseet
The Donkey Box, Town Hall Tavern
(någon tog med en åsna in en gång)

På kvällen, i kyla och isande vind, såg vi Solihull Moors mot Gateshead i divisionen under League Two. Solihull vann med 1-0. I laget fanns två före detta Birminghamspelare med: Luke Maxwell och Darren Carter, hjälten som gjorde avgörande målet på straff när Blues gick upp i högsta ligan 2002.

Solihull Moors öltält

Onsdag

På kvällen var det match mot Millwall och vi höll oss i Birmingham under dagen, promenerade runt i staden och shoppade lite, samt pubbesök innan avspark.

Dig Brew innan Millwallmatchen
bryggeri och pub

Tyvärr orkade inte Birmingham ladda om efter derbyförlusten utan det blev en kraftlös insats och förlust 0-2. Vi åkte direkt till Old Crown och lade oss för att sova bort besvikelsen inför hemresan på torsdag morgon.

Som vanligt en trevlig resa, men tyvärr med fel resultat.

Mer bilder på Svenska Blues Instagram

Eric