Nyheter 2013-2014


22 december 2014
Have a great festive period!

Svenska Blues genom styrelsen vill passa att önska alla Bluenoses en God Jul och ett Gott Nytt år!


7 december 2014
Trevor Francis Day på St. Andrew's - Svenska Blues var på plats

Se kommenterade bilder från vistelsen i Brum och Travor Francis Day på St. Andrew's i samband med matchen mot Nottingham 29 november här.

Nästa reseberättelse kommer senast i samband med att bortakampen mot Fulham har beskådats i februari av en handfull medlemmar.
Som meddelades i senaste medlemsbrevet - kom ihåg Klubbträffen 23 januari. Håll utkik i din mailkorg för mer info framöver!
Nu har alla medlemmar fått infomail om den traditionsenliga och populära gemensamma resan till Birmingham 2015.

5 oktober 2014
Reseberättelse publicerad

Nu finns reseberättelsen från vistelsen i Second City 12-17 september här.


28 september 2014
Resa med match-hospitality och buss i omloppsbana runt Brum

En liten skara svenska bluenoses reste till Birmingham 12-17 september för att se hemmamatcherna mot Leeds (1-1) och Sheffield W (0-2).

Läs inom kort reseberättelsen med bilder från den händelsrika vistelsen. Redan nu kan du se och läsa smakprov på Svenska Blues Facebook-sida.


9 juli 2014
Happy new season!

Då var säsongen 2014/15 inledd. Lee Clark har lagt upp planerna och Blues finslipar nu lagbygget på försäsongslägret på Irland. Första träningsmatchen, mot Cork igår slutade med vinst, 3-0! Hoppas att spelåret fortsätter lika bra och att vi slipper uppleva en lika gastkramande säsongsavslutning denna gång.

Det är dags att planera Din säsong, vilka matcher ska Du se? Ligan startar om precis en månad!
Hör av dig om Dina planer! Några har redan planerat hösten och bokat resa för att se hemmamatcherna mot Leeds och Sheffield W i mitten av september. Idéer finns även att exempelvis se derbyt mot Wolves borta och hemmamatchen mot Watford i början av november.

Självklart blir det även denna säsong en gemensam resa. Traditionsenligt kommer den sista hemmamatchen att bevistas, 25 april mot Charlton. Mer om det vad det lider.
Håll även utkik om info då vi samlas för att gemensamt följa Blues på tv då den möjligheten ges.

Till sist: Till Er som redan inte har betalat medlemsavgiften för 2014/15 kommer ett mejl om detta inom kort.

Keep Right On!

1 maj 2014
Rekordstort gäng intog Second City

Ett mycket glatt och stort gäng besökte Birmingham i samband med hemmamatchen mot Leeds 26 april.

Samma veckoslut spelade Birmingham Ladies semifinal i Champions League mot Tyresö hemma i Sverige. Några av supporterklubbens medlemmar som inte var i England stöttade givetvis Blues på plats på sitt Europaäventyr.

Inför Leedsmatchen fick vi en fantastisk och inspirerande guidening på St. Andrew´s. Tack till BCFC!

Representanter från styrelsen överräckte priset, Svenska Blues Award 2013/2014, till årets spelare Paul Robinson.
Matchen slutade 1-3 men supporterklubben hade gjorde allt på läktaren för att bryta förbannelsen med den långa sviten förluster på St. Andrew´s.

Trots resultatet fick det inte de svenska Bluenosesen på fall. Mycket och god mat, lyckade pubbesök och samkväm med våra vänner i Second City gjorde även denna resa något att minnas och längta tillbaka till. Vår "husbryggare" på Church End Brewery hade till och med bryggt en real ale i supporterklubbens namn för att celebrera vår vistelse!
Avslutningsvis ett tack till våra vänner på The Old Crown som upplät alla logiplatser till oss.

Väl mött i Brummieland nästa säsong - Keep Right On!

12 april 2014
Svenska Blues Award 2013/2014 tilldelas Paul Robinson

Det välbesökta årsmötet röstade fram försvarsspelaren och lagkaptenen Paul Robinson till årets spelare och mottagare av Svenska Blues Award 2013/2014.

Priset överräcks i samband med hemmamatchen mot Leeds 26 april.


11 mars 2014
På gång - äntligen en uppdatering

Årsmöte 29 mars. På dagordningen med sedvanliga val mm. står även att utse mottagaren av Svenska Blues Award 2013/2014. Tid och plats finner du i utskickad kallelse.
Den gemensamma resan i anslutning till säsongens sista hemmamatch närmar sig. Kul att kunna konstatera att den lockar ett 20-tal resenärer!
Vi vill slutligen informera om att Svenska Blues numera även finns på Facebook, facebook.com/svenskablues.


27 oktober 2013
Klubbträff med Blueshistoria i historisk miljö

Svenska Blues första klubbträff gick av stapeln 26 oktober i historisk miljö nere i valven på Wirströms Pub i Gamla Stan i Stockholm. Birminghamboende, Sverigevännen och medgrundaren av Svenska Blues, Andy var på besök med sin familj. Han berättade om livet som Bluenose och delade gärna med sig av historiska ögonblick och anekdoter. Från ett digert arkiv visades också bilder av Svenska Blues "historia".


6 oktober 2013
Gemensam resa upplevde bra stöd borta, många mål hemma och bryggerihistoria däremellan

Två Bluesmatcher bevistades under månadsskiftet september oktober med blandat resultat. Reading borta 28 september förlorades med 2-0. Två fasta situationer avgjorde denna "noll-nollmatch". Stödet från tillresta Bluenoses (drygt 1300 från Brum) kunde man inte klaga på. Härlig stämning!
Den senaste tidens fina målproduktion på St. Andrew´s fortsatte då Millwall besegrades med 4-0 den 1 oktober.
Mellan matcherna besöktes den historiska bryggeristaden Burton upon Trent.
Vi hoppas på en reseberättelse framöver.

Några medlemmar samlades mer eller mindre spontant på Wirströms Pub i Gamla stan i Stockholm 5 oktober för att följa tv-matchen Blues-Bolton. Bolton tog sin första seger för säsongen. Nästa "Sky-match" med Blues blir redan nästa omgång, söndagen 20 oktober kl. 14.15 borta mot Leeds!

14 september 2013
Några datum att anteckna - Klubbträff och annat på gång

Anteckna lördagen 26 oktober i din kalender. Som du sett i utskick från Klubbmästaren är det nämligen dags för Svenska Blues Klubbträff i Stockholm. Detaljer får du via mail några veckor innan. Det utlovas en "gästföreläsande" Bluenose från Brum! Hör gärna av dig med ditt intresse.

En handfull medlemmar åker gemensamt över och ser mötena mot Reading borta och Millwall hemma kring månadsskiftet september/oktober. Kunde du inte åka med denna gång så är den sista hemmamatchen 26 april mot Leeds ett måste. Anteckna redan nu! Det blir en höjdpunkt med förhoppningsvis många svenska Bluenoses på plats. Självklart mer om det vad det lider.

KRO!


9 augusti 2013
Första omgångarna avklarade - sorrows and joys

Första matcherna i serien respektive Ligacupen har nu spelats med representation från Svenska Blues på plats.

Ligamatchen mot Watford 3/8 inleddes med en tyst minut för nyligen bortgångna och tidigare Birminghamspelaren Christian "Chucho" Benítez. Trots en god insats från det "nya" Blues blev det förlust med 0-1 mot det topptippade motståndet.
Efter matchen bjöd Michael Wiseman, klubbens hedersviceordförande, in till President Suite på St. Andrew´s för att visa sin uppskattning till det svenska stödet på läktaren.

Familjen Wiseman, med historiskt engagemang i klubben sedan 85 år tillbaka genom bl.a. ordförandeskap, passade på att hälsa till alla svenska Bluenoses!
Cupmatchen mot Plymouth Argyle 6/8 vanns med 3-2 efter förlängning. En match där Blues skapade mängder av chanser och skulle avgjord långt innan ordinare matchtids slut.

Till sist: Du missar väl inte Blues andra ligamatch nu på lördag 10/8. Matchen sänds på TV10 kl. 16.00 och spelas mot Yeovil Town på deras hemmaplan Huish Park. Det är första gången det spelas en match där så högt i seriesystemet. Det är även första gången de möter Blues i en tävlingsmatch.

Juli 2013
Spelschemat är på plats och försäsongen pågår - nu är 2013/14 igång!

Samtidigt som Blues förbereder sig för den stundande säsongen är det dags för Dig att planera när Du ska följa laget på plats säsongen 2013/14. Hör gärna av Dig om Dina planer.

Några reser redan över och "rekar" inledningsmatcherna i ligan och cupen. Senare under hösten blir det aktuellt med någon trip av mer gemensam karaktär, se separat utskick.
 
Till sist: Till Er som redan inte har betalat medlemsavgiften för 2013/14 kommer ett mejl om detta inom kort.


19 maj 2013
Från början till slutet - tack för säsongen 2012/13!

Styrelsen vill tacka för den gångna säsongen! En säsong där Svenska Blues var med från början, på träningslägret i Österrike i juli och träff med managerteamet, till och med slutet, vid överlämnandet av Svenska Blues Award till Jack Butland inför den sista hemmamatchen i maj.
I augusti drar det i gång igen!
Läs gärna berättelsen om resan i maj.


21 april 2013
Reserapport

Nu finns reseberättelse från februaribesöket i Birmingham att läsa.

De flesta medlemmar har nu fått det exklusivt framtagna medlemsmärket. Du som ännu inte erhållit det kommer få det inom kort.


13 april 2013
Svenska Blues Award 2012/2013 tilldelas Jack Butland

Englands genom tiderna yngsta A-landslagsmålvakt Jack Butland röstades fram av Svenska Blues årsmöte till årets spelare i Birmingham City.

Priset överräcks av representanter från Svenska Blues styrelse i samband med säsongens sista hemmamatch mot Blackburn Rovers 4 maj.

Matchen kommer att beskådas från Tilton Road (5) på St. Andrew´s av minst tio svenska Bluenoses!


Mars 2013
Happy Easter!

Som framgått av tidigare utskickad kallelse hölls föreningens årsmöte under onsdagskvällen den 27 mars. Sedvanliga val mm. avhandlades. Dessutom ingick punkten "Val av årets spelare i BCFC" på dagordningnen. Mer om Svenska Blues Award 2012/2013 framöver.

En liten vårteaser: Ett tiotal har bokat flyg för att traditionsenligt bevista säsongens sista hemmamatch 4 maj mot Blackburn.

Styrelsen vill passa på att önska en Glad Påsk!


Februari 2013
Resa till vårvärme utan mål

Ett gäng glada svenska Bluenoses besökte vårsolen i Birmingham i samband med matcherna mot Watford (0-4) och Sheffield W (0-0) 16 respektive 19 februari. Förutom den senare matchens positiva spel gladdes vi av god mat och dryck i samband med firanden av födelsedagar, samkväm med gamla och nya vänner från Brum och trevliga "kollegor" från den norska supporterklubben. En dagstur till Lichfield och dess katedral hans också med.
Vi hoppas på en reseberättelse framöver.


Januari 2013
Stötta ditt lag!

Blues behöver ditt stöd mer än någonsin. Som vi meddelat tidigare åker några från supporterklubben över till hemmamatcherna mot Watford och Sheffield W (16 respektive 19 februari) för att bidra med sitt engagemang samt tillbringa några dagar med diverse sociala och kulturella aktiviteter i och omkring Birmingham.

Har du inte möjlighet att åka nu: Några har redan bokat flyg för att traditionsenligt bevista säsongens sista hemmamatch (4 maj mot Blackburn).