1-6 maj 2013

2012/13 Blues - Blackburn

Onsdag

Så var det då äntligen dags för den traditionella sista hemmamatchen med sedvanligt överlämnande av supporterpriset till årets spelare, Svenska Blues Award 2012/2013!

Att kunna räkna in totalt elva(!) svenskar var en härlig känsla. De första anlände Brum sent under onsdagskvällen, 1 maj, däribland jag själv. Några andra under torsdagen. Det var även glädjande att visa upp Birmingham för Bluesveteranen Eric – Bluenose i 40 år sedan 14 år åldern! – som gjorde sin första ”riktiga” resa till Second City. Han är boende i svenska second city, Göteborg! En mycket trevlig bekantskap, verkligen en i gänget från första början som vi hoppas följer med på flera resor!

Självklart boende på The Old Crown för halva gänget. Landlordsen 2 x Kieran gör verkligen ett digert jobb med att utveckla verksamheten på The Old Crown!

Torsdag

Morgon och dags för en klassiker, en promenad upp till St. Andrew´s och Ticket Office där självaste ”Ticket Mark” lämnade över matchbiljetterna. Sedan snabbt in till Reception å morsa, osv.

Några styrde mot en dag i Nottingham medan andra inklusive mig själv strosade runt i City Centre. En nyfunnen vän ville introducera Birminghams ”bästa pub”, The Wellington i city centre. Kanske inte helt eniga (ännu), renovering påbörjad, men helt klart en trivsam oas för real aleälskare. Och ännu en CAMRA pub avbockad.

I lummiga området omkring Harborne och Edgbaston utanför stan väntade en snabbvisit på Richmond Hill Playing Fields och en cricketmatch mellan TRP Titans CC och Mermaids Friendly XI, där de senare vann med 47 runs, i strålande sol och svensk sommarvärme. Även lite slappande på områdets vita svan.

TRP Titans CC - Mermaids Friendly XI, Richmond Hill, Harborn
The White Swan, Harborn
Åter B’ham city var det dags för middag på Jamie´s Italian, smockfullt, härlig stämning och god och prisvärd mat. Sedan förträfflig avrundning på The Anchor tillsammans med fler nyanlända svenska fans.

Fredag

Dagen var vikt för kultur och för Jakob, ännu en medlem som fick äran att fylla år i B’ham!

Till pittoreska Warwick och dess mest kända byggnad, det imponerande medeltidsslottet och attraktionen Warwick Castle, tog vi oss med tåg från Moor Street Station, en tur på drygt 20 minuter.
Warwick Castle
Förutom själva slottet var deras eget vattenkraftverk(!), det nyrenoverade och numera visningsstationen The Mill and Engine House, värt besöket. Warwick, ca 30 km sydost om Birmingham, är en tämligen liten och trevlig stad vid floden Avon.
Födelsedagslunch på The Roebuck, Warwicks äldsta Public House, daterat till 1470.
The Roebuck, Warwick
Åter i B’ham var det dags att stråla samman med Eric som flugit in till Stansted på morgonen och tagit tåget sista biten till Brum. The Old Crowns soliga beer garden var mötesplats dit också våra norska vänner slöt upp.
The Old Crown
The Frydenberg brothers
Kvällen var sedan helt tillägnad Jakobs födelsedag. Firande med presenter, sång och specialframtagen real ale från Church End Brewery till födelsedagsbarnets ära på The Anchor tillsammans med våra norska supporterkollegor och flera av våra lokala Birminghamvänner!
The Anchor, Jakobs öl
Lördag

Matchdag, kick-off mot Rovers vid lunchtid. Före matchen skulle de supporterklubbar som inte redan gjort det få chans att dela ut pris till säsongens spelare utsedd av sin klubb. Flera hade redan gjort det i samband med supporteraktiviteterna som arrangerades av BCFC tidigare under veckan på träningsanläggningen Wast Hills. Men för oss gällde samling utanför Main Stand, St. Andrew´s. Två representanter per förening var inbjudna. Sarah Gould, Customer Services Manager i BCFC, gjorde som vanligt allt för att vi skulle känna oss välkomna och få god tid med spelarna inne på planen. Klubbfotografen förevigade ögonblicket då Jack Butland (landslagsmålvakten) mottog Svenska Blues Award 2012/2013.

Svenska Blues Award 2012/2013, Jack Butland
Svenska Blues Award 2012/2013
Även ett möte med sympatiska Curtis Davies (kapten och mittback) blev det. Han var det norska och irländska valet.
Curtis Davis
Snabbt nere på Garrison innan match. Här var vi alla elva svenskar samlade. Men också "Rog" (nybliven medlem!) med söner och flertal andra ”core Bluenoses” över ett par peppande pints, härlig stämning!

Matchen var väl ingen höjdare, men visst var vi det bättre laget och närmast segern. Nu kom en snöplig kvittering för Rovers i andra halvlek efter Blues 1-0 mål i första av Ravel Morrison.
Några av alla svenska fans på plats
Laget gjorde traditionsenligt en "lap of appreciation" efter matchen för att tacka fansen för stödet under säsongen.

För flera av spelarna var det sista timmarna med gänget eftersom hela 19 kontrakt går ut. Alla kommer inte att bli erbjudna nya avtal pga. klubbens ekonomiska situation. Före match hade dessutom ordinarie lagkaptenen Steven Carr meddelat att han skulle ställa skonarna på hyllan efter en skadefylld säsong.
Tack för 2012/13!
Steven Carr
Men att satsa på de egna unga i en mix med äldre rutinerade spetsat med smarta billiga/gratis oupptäckta guldkorn och lån har visat sig funka bra under andra delen av den gångna säsongen. Lee Clark har ett fint kontaktnät och klubben har en framgångsrik akademi vilket bäddar för en intressant silly season och kommande säsong. Eric beskådade även den efterföljande träningskampen mellan Blues U18 och Irland U18, 2-0!

Att sedan avsluta lördagen på China Court hos stamservitören Frankie och en fantastisk middag hela gänget samlade med 11 olika huvudrätter som snurrades runt på det gigantiska bordet samt friterad banan önskad av Berra, gjorde denna dag mycket minnesvärd. Fin avslutning sedan på vackra The White Swan i Digbeth i klassisk pubmiljö.
China Court
Söndag

En dag där var och en gjorde vad som föll in – fria aktiviteter! Shopping för några.
The Canals
Jag själv bl.a. hade bestämt träff på Lord Clifden för att följa merseysidederbyt, Liverpool – Everton. Mot kvällen var det dags för de första 6, inklusive jag själv, att lämna Brum för återfärd till Arlanda – vilken härlig weekend!
Sverige, Norge och Spoon
Måndag
Ett studie- och smakbesök på bryggeriet Church End för (nästan) alla kvarvarande resenärer. Klassisk engelsk landsbygd ut mot Nuneaton. Sedan var det dags även för dessa att ta sig åter till Sverige. Tack till bryggeriets brewmaster, vännen och Svenska Bluesmedlemmen "Spoon" för besöket på bryggeriet!
Church End Brewery
Tack för denna säsong och väl mött på Tilton framöver - Keep Right On!
Chrille, ordförande BCFC Swedish Supporters Club, Svenska Blues