2-7 november 2012

2012/13 Blues - Ipswich och Blues - Bristol City

Ännu en tur till Brum (smeknamnet på vår kära stad Birmingham), även benämnd ”Second City” i UK för två hemmamatcher i The Championship mot Ipswich Town och Bristol City. Denna gång var vi några färre deltagare, tre tappra jämfört med säsongens fösta besök 14-19 september då vi var 10 medlemmar som följde Blues borta mot Nottingham på The City Ground (2-2) och Bolton hemma på St. Andrew´s (2-1). 

Svenska fans på plats

Denna tur var också på sitt sätt speciell, då vi kunde "inviga" direktflighten Arlanda-B´ham International med SAS!

Vi ankom kring lunchtid på fredagen och tog som sedvanligt buss 900 från flygplatsen mot Digbeth och Irish Quarters där vi har "vårt" inn, The Old Crown. En fantastisk plats att vara på, där vi genom årens lopp lärt känna ägarfamiljen med Marion i spetsen, syster till forne landlord Anthony Hickey. Strategiskt mellan City Centre och St. Andrew´s gör att vi alltid ligger rätt när det är dags för match, shopping i stan, pubar med ett enormt utbud i dessa kvarter och nyskapande med Custard Factory på motsatta sidan gatan!

The Old Crown, Birmingham´s oldest inn från 1368

Fredagen fortlöpte enligt traditionella ankomstritualer:

 • Promenad upp till arenan för att hämta matchbiljetterna och några ord med ”Ticket Mark” på Ticket office, lite av att anmäla oss, - nu är vi här, vilket också omfattar Reception och Paulie och Debbie :)

St. Andrew's
 • Supportershoppen var nästa anhalt för en kort "rundvandring" spaning efter något klipp. Denna gång ingick även ett inköp av den nya Diadora matchtröjan, yes! En riktig pärla, den snygga italienska designen med krage som gör den riktigt läcker.
 • Så en promenad runt hörnet och Royal George, för nu var det torrt i strupen... A pint of Guinness eller en real ale. Lika bra båda.
Royal George

Detta var en bra intro för Claes, för första gången i Birmingham.

Fredagen fortsatte sedan till Bullrings shoppingkvarter inkluderat ett kort stopp på The Shakespeare (Lower Temple Street) med dess digra utbud av real ale, för att avslutas med underbar kinamat på China Court.

Bullring Shopping Centre

Även ett besök på The Lamp Tavern i Digbeth blev det.

The Lamp Tavern

Lördag och matchdag

Ipswich hemma på programmet. Vi träffade ett antal av våra ”Brummie friends” på Post Office Vaults, New Street inte långt från City Hall. Där är man specialister på Local Draft Ciders, alltid minst tio olika att välja på. Vidare till The Anchor en pub där vi blivit bofasta stammisar och även god vän med ägaren Gerry, med irländska rötter.

The Anchor, Digbeth

Och så dagens klo…? Nej inte denna gång. Matchen finns inte mycket att säga om än 0-1, ett dessvärre riktigt bottennapp. Annars vanligtvis hemmastarka Blues har denna säsong haft en del problem, rädsla, osäkerhet och kvalitet? Skador har även ställt till det.

Söndag var en nu-behöver-vi-hämta-kraft-och-bli-på-gott-humör-dag. Varför inte en ”pub crawl” i goda vänners sällskap, the locals Spoon & Judy?!
Pub crawl i Brum

I City Centre, Digbeth och Jewellery Quarter blev det besök på:

 1. Dog & Blanket (Wetherspoon pub)
 2. Pitcher & Piano
 3. The Old Contemptibles
 4. Red Lion
 5. Rose Villa Tavern
 6. Drop Forge
 7. Lord Clifden
 8. Barton Arms, inclusive fantastic Thai Food
 9. White Swan

(3)
(5)
(6)
(8)
And we survived utan problem. Mycket tack vare att den Brittiska ölen är ganska svag, runt 4%. Dessutom half pints ibland.

Måndag

Hemresa för Claes men för Jakob och mig den traditionella Kulturdagen… en mellandag inför tisdagens matchdag. En kulturell sevärdhet (katedral, slott etc.) i Midlands eller dess närhet brukar det bli.

Denna gång buss 126 till Wolverhampton, Black Country med ett spännande pitstop i Dudley. Inte vår favorit kan sägas! Dock var ett besök på The Three Crowns(!), i ny regi, inte bortkastat.
Däremot hade Wolves både charm och kultur att bjuda på.
The Three Crowns i Dudley
Dudley Castle beskådades i fjärran
St. Peter Collegiate Church, Wolverhampton

Tisdag

Matchdag och Bristol City hemma på St. Andrews. Dessa veckomatcher går klockan 19:45 så vi hade en hel dag att spendera bl. a. med James Bond och Skyfall på IMAX-bio på Broad Street. På det lite värmande mulled cider på centralt belägna The Old Joint Stock och några pints på Old Crown.

The Old Joint Stock

Vilken uppladdning! En god vän från Lichfield anslöt innan det bar av mot St. Andrew´s för revansch.

Till vår glädje gjorde inte Blues oss besvikna, kassaskåpssäker seger med 2-0, YES!

Seger mot Bristol C

Hemresan på onsdagen gick på räls med ett återskapat självförtroende. Vänner och den insupna brittiska sociala värmen och humorn gör en gott i flera veckor.


På återhörande och Keep Right On!!
Chrille, ordförande BCFC Swedish Supporters Club, Svenska Blues, december 2012

Ps. Hör gärna av dig till Svenska Blues om du tänker åka över till Brum i mitten av februari 2013.