15-20 februari 2013

2012/13 Blues - Watford och Blues - Sheffield Wednesday

Fredag

Denna gång var vi fyra lyckliga resenärer från Svenska Blues som samlades på Arlanda. Efter en MAXad hamburgerlunch äntrade vi SAS direktkärra till B’ham International. En fröjd att slippa mellanlandning! Birmingham välkomnade oss med soligt väder och vårvärme. Dock blev det, precis som hemma, minusgrader så fort solen försvann.

Svenska supportrar på plats

Buss 900 till city. Efter incheckning på Holiday Inn City Centre för boende de inledande tre nätterna (sista två på kära Old Crown) och en Guinness på intilliggande Crown (obs! inte ”Old”) så styrde vi stegen mot St. Andrew´s för att traditionsenligt hämta matchbiljetterna.
Först Ticket Office där vi fick några ord med Ticket Mark, sedan vidare till Reception, supportershoppen och därefter var det dags för en pint och lite prat med de lokala på Royal George! Ja, ni känner igen ritualen. Den (pinten) brukar alltid sitta fint, även denna gång… På återvägen till City Centre var förstås Old Crown och The Anchor vattenhål inför fredagens middag på China Court.

Under kvällen mötte våra norska vänner upp, Ivar, Ivars bror "Ivar-Ivar" (Roy) och Trond.

Roy och Ivar
Lördag – matchdag (Watford)

Efter en hygglig frukost på hotellet begav vi oss på en rundvandring runt Bullring och berömda Rag Market och speciellt dess matmarknad med de klassiska kött- och fiskstånden där slaktarna på sitt oefterhärmliga sätt är en njutning att beskåda.

Dags för att sammanstråla med våra Brummievänner på Post Office Vaults, en diskret dörr och en trappa ner vid gågatan New Street och accept för ”bring your own food”, perfekt till deras lokala utbud av cider på fat. Imponerande är också deras stora utbud flasköl från hela världen. Till vår besvikelse fanns en norsk men inte svensk att välja på :)

Next, BrewDog, en nyöppnad trendig bar, nära New Street Station. Kan nämnas att en systerpub öppnats på St. Eriksgatan i Stockholm.

Nu började nervositeten komma, kick-off närmade sig mot Gianfranco Zolas Watford. Ingen lätt motståndare, speciellt då dess italienska ägare även förfogar över Seria A-klubben Udinese och la Ligaklubben Granada, vilket (korrekt enligt reglerna) möjliggjort flertaliga (drygt tio!) starka låneförvärv därifrån. Detta menar några är kontroversiellt eftersom ligans regler säger att max fem inhemska lån, varav två från en och samma klubb, är tillåtna i matchtruppen.
Men först ett stopp på The Garrison och möte med några bekanta på vår våg upp mot St. Andrew´s.
Svenskar på Tilton 5
Watford blev för svåra denna dag, förskräckliga 0-4 i baken på hemmaplan. Det var bara att konstatera att Bara att så snabbt som möjligt glömma.
Middag hos Jamie Oliver på Jamies Italien, Bullring.
The Anchor fick bli platsen för ”lördagsmys” med real ale i goda vänners sällskap.

Söndag – HP´s födelsedag!

Som på bästa ”Stjärnorna på Slottet” vis var det nu helt upp till HP att bestämma dagen. Men först en gemensam start före frukost med lite gratulationer och en liten ”skotte” på rummet. Grattis HP!
Att mjukt starta på The Shakespeare kändes helt rätt innan bussen tog oss vidare mot Jewellery Quarters och träff med våra lokala vänner Spoon & Judy.

Lite söndagsslapp på The Lord Clifden (berömd från Fotbollskväll och deras direktsändning därifrån 2012) och Thatchers Gold Iced Cider, en specialitet och härlig törstsläckare framför Sky´s söndagsmatch Tottenham – AV.
Vidare till vackra The Old Joint Stock innan det var dags för den efterlängtade födelsedagsmåltiden på Old Crown, där äkta sunday carvery serverades av ägaren själv!
Sunday carvery på Old Crown
Efter denna mäktiga middag fanns det behov att röra på sig. Mot stadsdelen Moseley och en fortsatt pub crawl i lagom takt, Junction, The Fighting Cocks, Prince of Wales och Old Moseley Arms.
The Fighting Cocks
Prince of Wales

Måndag – Chrilles födelsedag!

Först en födelsedagsskotte/-skål på rummet. Efter vi flyttat vårt pick och pack till Old Crown, erhållit en full English breakfirst, tog vi en skön promenad till New Street Station. Målet var mitt val av plats för dagen, Lichfield i Staffordshire, en bedårande liten katedralstad, ca 25 minuter med tåg norr om B’ham.

Lichfield Cathedral

Vi väntade in Judy på Malt Bar och styrde sedan stegen mot katedralen genom den pittoreska citykärnan. Mäktig är ordet, gruppfoto framför katedralen och fotade av… just det ett Villa-fan som fick panik när han såg mitt Iphoneskal med Bluesloggan. Det slutade med ett gott skratt från alla parter.

Fans framför Lichfield Cathedral

George & Dragon och en god lokal ale innan det var dags för mat på The Kings Head där vår vän tillika ägaren John Rackham välkomnade oss. En riktig lunch-middag visade det sig bli, stor köttbit av bästa sort med utmärkta tillbehör! Genialisk avslutning med kaffe och malt på Malt. Cirkeln i Lichfield var sluten.

Åter i Brum blev det födelsedagstårta på Anchor med svenska flaggan som marsipanöverdrag bakad av Judys dotter tillägnad HP och mig. Det kan även tilläggas att puben tillsammans med Church End Brewery hade bryggt två specialöl, som snabbt sålde slut, fyndigt namngivna efter födelsedagspersonerna.Tack!
Ivar och hans bror Ivar-Ivar mötte upp efter deras utflykt med match i Liverpool. Glatt utbyte av upplevelser och anekdoter från de senaste dagarna.

Svensktnorskt utbyte
Tisdag – matchdag (Sheffield W)

Efter lite shopping besökte vi först Old Fox och sedan genuina The Lamp Tavern, undangömt i hjärtat av det gamla industriområdet i Digbeth.

The Lamp Tavern
Samling för lunch och Guinness i kortärmat ute i vårvärmen på Old Crowns biergarden tillsammans med vår norska Bluesvän Trond innan det var dags att ta sig till match och uppsättning av Svenska Bluesflaggan på Tilton block 5.
Inget mål men en viktig poäng bärgad.
Skandinavisk uppladdning
Sista kvällen med gänget tillsammans med våra norska och lokala Bluesvänner. Alltid lika trevligt att få träffa nya vänner och profiler som har intressant Blueshistoria att dela med sig av.
Sista kvällen med gänget
Hemresan på onsdagen gick via Kastrup och en pølse gjorde mellanlandningen och hela resan fulländad!


Väl mött på Tilton framöver och Keep Right On!

Chrille, ordförande BCFC Swedish Supporters Club, Svenska Blues