12-17 september 2014

2014/15 Blues - Leeds och Blues - Sheffield W

Leeds, 13/9 (H) och Sheffield W, 16/9 (H), VIP och 11A

Ett mindre gäng Svenska Blues-medlemmar var med om flera oförglömliga upplevelser i och, bokstavligt talat, runt Brum i mitten av september. HP, Jakob och Eric rapporterar från vistelsen.

Fredag 12/9, The arrival!

Gemensam ankomst på B’ham International dit Eric kom med direktflyg medan HP och Jakob gjorde resan via Bryssel. Incheckningspints på The Old Crown och prov av deras nya beergarden.

Traditionell middag på China Court. Kvällsskål på The Anchor, Digbeth, med två av våra norska Bluenosekollegor skulle också hinnas med. Denna kväll blev det dock endast tillsammans med den ena halvan Ivar-brothers; Ivar.
Lördag 13/9, Gameday, lunchmatch Blues-Leeds!

Ett händelserikt VIP-arrangemang fullt med överraskningar på St. Andrew´s ordnat genom våra vänner på The Old Crown i samarbete med Heineken UK och Birmingham City FC väntade. Dagen innehöll mat och dryck i Legends´ Lounge. Innan matchen överlämnade hedersviceordförande Mike Wiseman spelarsignerade matchtröjor till oss. Att vi var där uppmärksammades innan matchen samt i halvlek i högtalarna. Våra matchprogram var givetvis signerade av laget.
Matchen, som vi bevittnade från sköna platser i Kop Director's Box, var händelserik. Med vår flagga på huvudläktaren såg vi Wes Thomas göra ett fint och välförtjänt ledningsmål åt Blues. I andra halvlek beskådas dock ett mer tillbakapressat hemmalag. Tack vare ett energirikt inhopp av underbarnet och den blivande stjärnan Demarai Gray, kunde en poäng bärgas. 1-1.
Efter matchen gjorde vår värdinna för dagen Sam Hassan allt för att visa BCFC:s uppskattning för det svenska stödet. Vi fick bland annat en träff med Blueslegendaren Michael Johnson. Han kompletterade flaggan med sin signatur och skrev även en personlig hälsning till sina svenska Bluesvänner i matchprogrammet.
Därefter var det dags att bevista den officiella presentationen av man-of-the-match i Jasper Carrot Suite. Mottagare var Demarai Gray. Självklart ordnades fotografering tillsammans med de svenska.
Kort träff med manager Lee Clark i spelartunneln och generös fotografering kring planen, där rävfällor(!) var utställda,
Efter Handmade Burger var det nu dags att tillbringa kvällen tillsammans med Brummie-vänner och komplett norskt brödrapar; Ivar och Roy!
Söndag 14/9, Recoveryday!

Traditionell återhämtning på The Lord Clifden i Jewellery Quarter med klassisk Sunday roast och slappande i City Centre, vid kanalerna och The Craven Arms nära The Mailbox.
Under kvällen påbörjades uppladdningen inför tisdagens Sheffieldmatch. Vi åkte till det omtalade området Balti Triangle, tio minuter sydost om citykärnan. Fantastisk indisk mat på Shababs. Verkligen värt ett besök men glöm inte att handla på ett off-licence innan!

Måndag 15/9, Culture Monday – busday!

Uppladdningen fortsatte med sightseeing på Europas näst längsta busslinje, Route 11A Outer Circle, anticlockwise. Efter stadig full English och ”transportsträcka” till Acocks Green Village väntade 43 km i omloppsbana moturs runt B’ham utefter 11:ans tättrafikerade linje.
Från den välplanerade roadmapen valdes ett antal bensträckningar.
The Hornet (vätska)
Hare & Hounds (vätska)
The Old Wind Mill (vätska+burgers)
The Bell (kaffe+whisky+bowls)
JRR Tolkiens tankesmedja Sarehole Mill (frisk luft)
Efter cirka sju timmar och 135 hållplatser var vi åter i Acocks Green. Där väntade en liten ölfestival på Inn On The Green.
Jamie´s Italian och pastaladdning på kvällen samt en god Guinness på The White Swan i Digbeth.

Tisdag 16/9, Gameday, kvällsmatch Blues-Sheffield W!

Sista shoppingen i city och Digbeth inklusive Custard Factory och lättlunch på The Post Office Vaults med medhavd mat. Burgers från Five Guys kan exempelvis rekommenderas. Kompletterande inför-matchen-burgare på The Old Crown innan kvällens match.
Matchdags och tillbaka på Tilton block 5 visade det sig att vår uppladdning inte var tillräcklig. Förlust med 0-2. Ett dämpat sista-kvällen-farväl på The Anchor med våra kompisar.
Onsdag 17/9, The departure!

HP och Jakob lämnade Brum vid lunchtid medan Eric hann med att komplettera vistelsen med ett besök på träningsanläggningen Wast Hills innan utcheckning på The Old Crown.
Efter alla upplevelser är det som vanligt lätt att längta tillbaka till Second City! Tack alla som bidrog till en underbar vistelse: The Old Crown, S Paling, S Hassan, M Johnson, M Wiseman, Ivar, Roy,… Many thanks!

KRO!