27-30 november 2014

2014/15 Blues - Nottingham

Nottingham, 29/11 (H), Trevor Francis Day

Hedersviceordförande Mike Wiseman stämde träff och bjöd in till AW i city för att hälsa Svenska Blues välkomna till Brum. Intressant och generös stund om gamla minnen och om den positiva stämningen i klubben nu med nya managern Gary Rowett. Utanför pågick samtidigt Frankfurt Christmas Market, den största julmarknaden i sitt slag utanför Tyskland.
Matchvärmning med vänner på Wellington i city centre och på nyrenorverade Bainsy´s Bar utanför St.Andrew's.
Svenska Blues flagga kompletterades med generös signering av bl.a. Paul Caddis, Stephen Gleeson, Paul Robinson, Brek Shea och här på bild Clayton Donaldson och Andy Shinnie.
Foto tillsammans med lagkapten Paul Robinson. Svenska Blues passade på att lyckönska fd. Bluesjournalisten från Birmingham Mail Collin Tattum till den nya tjänsten som Head of Media and Communications i fotbollsklubben.
Travor Francis Day på St. Andrew's i samband med matchen mot Nottingham. Ett begränsat antal förväntansfulla Bluenoses i Travor Francis Suite Bar8 i väntan på en Q&A med legendaren själv. Tillsammans med våra norska vänner var vi givetvis på plats.
Q&A i Bar8 med Travor Francis under ledning av en annan Bluesfavorit, Michael "Jonno" Johnson (t.v.).
Legendaren fick mottaga sin Broad Street-stjärna av borgmästaren samt Bluenosen, vännen och komikern Jasper Carrot framför sina gamla fans i Birmingham och Nottingham. Våra norska kollegors flagga på plats (t.h.).
Bra platser på Main Stand i nära anslutning till pressläktaren. I den 21:a minuten stämde publiken (den största för hemmaklubben denna säsong) in i en applåd till minne av de 21 omkomna i samband med pubbombningarna i Birmingham 21 november 1974.
Chris Burke, nu i Nottingham, gästade St. Andrew's för första gången efter sin tid i Blues. Största gästen var dock Travor Francis.
Stuart Pearce, manager Nottingham (t.v.) i standardpose. Gary Rowett, manager Blues (mitten) såg David Cotterills (t.h.) snygga skott i bortre krysset som betydde 1-0. Matchen slutade 2-1 efter att hemmalagets Paul Caddis gjort 2-1 på straff i matchens slutskede. Straffen tilldömdes efter att fjärdedomaren(!) påtalade en given hands på en Nottinghamspelare. Fin start på eran med Rowett vid rodret - obesegrade, 11 av 15 poäng och bara två insläppta mål! Det har bidragit till en mycket positiv stämning i laget, klubben och på och utanför läktaren.
Kommentatorn och Bluesprofilen Tom Ross kommenterade matchen i radio med inlevelse som vanligt. Givetvis höll sig Svenska Blues framme för att bli omnämnda i direktsändning.
Fd. Bluesspelaren Kevan Broadhurst (t.v.) var bisittare åt Tom Ross. De ställde upp på fotografering i en reklampaus under matchsummeringen efter matchen.
Ett sista farväl för denna gång till våra norska och brittiska vänner. Här Roy (Norge) och Roy (Wales/England) på bild.
Tack till våra kollegor, Ivar, Roy och Trond, i den norska supporterklubben för trevliga dagar tillsammans!

KRO!
Jakob och Chrille